LEKCJA ODWRÓCONA

Przygotowanie do lekcji
Uczniowie, korzystając z różnych źródeł wiedzy, mieli w domu przygotować informacje dotyczące piramidy zdrowego żywienia (odwrócona lekcja) oraz produktów które będą wykorzystywali na lekcji podczas robienia kanapek .
Przygotowując się do zajęć, uczniowie musieli wyszukać w różnych źródłach informacji dotyczących podziału produktów spożywczych na różne grupy, wyjaśnić pojęcie piramidy zdrowego żywienia oraz dowiedzieć się, jak są na niej rozmieszczone produkty spożywcze szczególnie że piramida żywieniowa uległa zmianie.


Przebieg zajęć
W czasie lekcji uczniowie pracowali przedstawili przygotowane przez siebie zadania. W drugiej części lekcji uczniowie robili kanapki zdrowe i kolorowe.

Podsumowanie i ocena lekcji
Na zajęciach uczniowie nauczyli się, na czym polega zdrowa dieta. Mam nadzieję, że przyswojona wiedza pozwoli im właściwie komponować jadłospis.
Praca przebiegała tak, jak zaplanowałam, zadania nie sprawiły uczniom trudności.
Jestem zadowolona z przebiegu zajęć. W pełni zrealizowałam zaplanowane w scenariuszu zadania i cele. Zaproponowane metody pracy podobały się uczniom.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz